متن کامل خبر


 
کارگاه آموزشی حقوق مالکیت فکری و اجتناب از سرقت علمی برگزار شد

خلاصه خبر: نخستین جلسه از سلسه کارگاه‌های حقوق مالکیت فکری و اجتناب از سرقت علمی برگزار و مصادیق سرقت‌های عمدی و غیرعمدی در حوزه مالکیت فکری تشریح شد.

در این کارگاه  که روز دوشنبه دهم اردیبهشت در سالن اجتماعات مدیریت فرهنگی و اجتماعی برگزار شد، خانم دکتر بطحایی مدرس این دوره کارگاه تصریح کرد: بی‌اخلاقی‌های علمی اقسامی دارد که عدم رعایت مالکیت فکری و سرقت علمی یا «Plagiarism» یکی از آنهاست.
وی در ادامه ضمن تقسیم انواع سرقت علمی به عمدی و غیرعمدی به بررسی علل، عوامل و مصادیق  هر یک از این دوگونه سرقت علمی پرداخت و اظهار داشت: امروزه در عرصه آموزش و پژوهش، سرقت علمی از سوی دانشجویان و اساتید یا محققان خیانت یا کلاه برداری و اقدامی مجرمانه محسوب می‌شود.
این عضو هیات علمی دانشگاه  در تقسیم‌بندی دیگری انواع سرقت علمی را کپی، مقاله چهل تکه، تغییر قیافه، تنبل کاری، دزدی از خود و نویسنده شبح بر شمرد و در ادامه ضمن بررسی سایت چند دانشگاه معتبر از جمله آلبرتا، کلرادو و دانشگاه کالیفرنیا  افزود: در سایت این دانشگاه‌ها در صفحه اصلی صفحه‌ای به نام  «Plagiarism» وجود دارد و حتی در دانشگاه کالیفرنیا، دانشجویان به محض ورود به دانشگاه با مصادیق و مقررات سرقت علمی آشنا می‌شوند.
وی همچنین عدم تسلط به زبان خارجی، فقدان امکانات کافی و لازم برای تحقیق صحیح، عدم تخصص کافی محققان در زمینه پیشنهادی تحقیق، عجله دانشجویان برای زود به نتیجه رسیدن، عدم آموزش موارد اخلاقی و ترغیب مسئولان به بلوغ علمی زودرس را از انگیزه‌های سرقت‌های علمی در کشور بر شمرد.
برنده اولین دوره جایزه زنان در علم، در بخش پایانی کارگاه خود به وجود نرم افزارهایی در زمینه تشخیص و شناسایی سرقت علمی اشاره کرد و نحوه کار با برخی از این نرم‌افزارها را برای شرکت‌کنندگان تشریح کرد.
شایان ذکر است که این کارگاه در راستای طرح نگرش معاونت فرهنگی و اجتماعی و ذیل طرح تحول راهبردی دانشگاه برگزار شد.


11 اردیبهشت 1397 / تعداد نمایش : 3053