متن کامل خبر


 
مراسم روز زیست فناوری دانشگاه تربیت مدرس برگزار شد

خلاصه خبر: همایش روز زیست فناوری دانشگاه تربیت مدرس 27 آذرماه با مراسم یازدهمین دوره جایزه بزرگ بیوتکنولوژی، فن بازار زیستی، مسابقه ملی ایده بازار زیستی و اولین رویداد مرکز شتاب دهنده زیست فناوری در سالن اجتماعات جابرابن حیان برگزار شد.

دکتر رهبری زاده در افتتاحیه مراسم با یادآوری این مهم که دانشگاه تربیت مدرس رتبه نخست حوزه زیست فناوری در کشور را به خود اختصاص داده است، به تشریح اقدامات شاخص دانشگاه در این زمینه پرداخت و گفت: تأسیس مرکز تحقیقات و توسعه زیست فناوری، ایجاد کمیته زیست فناوری، ایجاد قطب بیوتکنولوژی، راه اندازی گروه های آموزشی بیوتکنولوژی در حوزه های مهندسی شیمی، پزشکی، کشاورزی، علوم زیستی، شیلات و آبزیان و برگزاری یازده دوره جایزه بزرگ بیوتکنولوژی از جمله اقدامات دانشگاه در این حوزه است. همچنین دانشگاه تربیت مدرس تنها دانشگاه کشور است که روز زیست فناوری را در تقویم خود جای داده و این روز را با برگزاری برنامه های متنوع پاس میدارد.
رئیس مرکز تحقیقات و توسعه زیست فناوری دانشگاه افزود: برنامه های روز زیست فناوری 97 شامل؛ برگزاری یازدهمین دوره جایزه بزرگ بیوتکنولوژی-برگزاری فن بازار زیستی با حضور شرکت های دانش بنیان در راستای معرفی و ارتقاء تولیدات زیستی دانش بنیان- برگزاری مسابقه ایده بازار که برای نخستین بار به صورت ملی بر پا شده است و برگزاری اولین رویداد مرکز شتاب دهنده زیست فناوری که در حال حاضر این مرکز فعالیت خود را بصورت مجازی آغاز کرده است، می باشد.
در بخش دیگری از این مراسم دکتر البدوی مدیر کریدور زیست کارآفرینی دانشگاه به ارائه توضیحاتی پیرامون اهداف و مأموریت های این کریدور پرداخت. دکتر امیر البدوی طراحی ساختار کریدور کارآفرینی را در راستای تبدیل دانشگاه به دانشگاه های نسل سوم و به حرکت درآوردن موتور نوآوری در دانشگاه دانست و تصریح کرد: به دلیل پیشرو بودن علوم زیستی در دانشگاه و تحقیقات بسیار در حوزه زیست فناوری، ساختار کریدور زیست کارآفرینی دانشگاه تربیت مدرس طراحی شد. دانشجو در این ساختار در حین تحصیل به سوی مباحث نوآوری و کارآفرینی سوق داده می شود. بر این اساس دانشجو از تمرکز بر علم، به سمت خلق ارزش اقتصادی از طریق فعالیت های کارآفرینی حرکت می کند.
وی افزود: برای به حرکت درآوردن موتور نوآوری دانشگاه باید ارتباط بین بازیگران اصلی زیست بوم نوآوری را فراهم کنیم. مأموریت کریدور زیست کارآفرینی پیوند دادن این بازیگران با یکدیگر و ایجاد یک شبکه است. در ساختار طراحی شده دانشگاه، شرکت های بزرگ و فعال، مراکز تحقیقاتی و شرکت های دانش بنیان بازیگران اصلی هستند که باید در راستای فعالیت کریدور به یکدیگر وصل شده و با هم کار کنند.
مدیر کریدور زیست کارآفرینی دانشگاه در تشریح نحوه فعالیت کریدور گفت: دانشجویان پس از طی یک دوره ی تحصیلی (به عنوان مثال برای دانشجویان کارشناسی ارشد یک و نیم سال) غربال شده و دانشجویان آماده تر وارد کریدور می شوند. در اولین مرحله به یک برنامه 18 هفته ای که در قالب همکاری بین دانشگاه تربیت مدرس و دانشگاه CBS دانمارک تعریف شده است، وارد می شوند. در گام بعدی 18 هفته با مشارکت شرکت های فعال و بزرگ حوزه کسب و کار زیست فناوری آمادگی لازم برای تشکیل هسته های اولیه شرکت های دانش بنیان ایجاد می شود و سپس برای 36 هفته در پارک علم و فناوری دانشگاه فعالیت خود را ادامه می دهند.
دکتر البدوی اظهار امیدواری کرد ظرف 3 سال آینده کریدور کارآفرینی در حوزه های سلامت، اقتصاد تجدیدپذیر و اینترنت اشیا نیز تکثیر شود.
در بخش دیگری از این مراسم دکتر محمد جواد رسایی پیرامون تأثیر علم بر فناوری به سخنرانی پرداخت.


27 آذر 1397 / تعداد نمایش : 2512