متن کامل خبر


 
بررسی اهمیت تولید گوشت مرغ از طریق پرورش در فضای آزاد

خلاصه خبر: هفدهمین جلسه¬ ی هم¬ اندیشی استادان دانشکده کشاورزی پیرو موضوع «اقتصاد مقاومتی» با حضور دکتر علی اصغر طالبی، رئیس دانشکده، دکتر چوبچیان، دبیر جلسات هم اندیشی و جمعی از استادان، چهارم مهر ماه برگزار شد.

 در این جلسه ابتدا دکتر رسول واعظ ترشیزی، عضو هیأت علمی گروه طیور و معاون آموزشی دانشکده، در سخنانی اظهار داشت:انتخاب طیور گوشتی تجاری طی چند دهه¬ی اخیر برای بهبود صفات رشد و راندمان غذا، سبب افزایش حساسیت آن ها به عوامل بیماری زا، ناهنجاری ها و همچنین اختلال در آسایش و سلامتی آن ها شده است. با توجه به تقاضای روزافزون مصرف کننده به مواد غذایی سالم، به نظر می رسد طیور تجاری فعلی به علت دارا بودن مشکلات حرکتی و ناهنجاری های اسکلتی، اشتیاق شدید به مصرف غذا، افزایش چربی لاشه، کاهش جوجه در آوری و باروری و در نهایت کاهش ماندگاری در نتیجه ی مرگ ناگهانی، توانایی سازگاری با این شرایط را نداشته باشند. از طرفی، هرچند نژادها یا سویه های بومی برای این شرایط به‌خوبی سازش یافته و از منابع غنی تولید پروتئین با منشأ دامی سالم محسوب می شوند، اما یکی از مهم‌ترین دلایلی که این نژادها به‌صورت گسترده پرورش داده نمی‌شوند، سطح تولید پائین آن‌ها در مقایسه با سویه های گوشتی تجاری است.
دکتر واعظ افزود: با افزایش سطح آگاهی مصرف‌کنندگان در خصوص سالم بودن فرآورده های دامی حاصل از پرورش طبیعی، تقاضا برای مصرف این محصولات روز به‌روز بیشتر شده است. به همین دلیل، در سال های اخیر برخی شرکت های تولید کننده ی طیور گوشتی برای تولید سویه های مناسب که امکان پرورش آن‌ها در خارج از سالن وجود داشته و برای سامانه های پرورش فضای باز مناسب باشند، اقدام به تولید سویه های کندرشد با استفاده از تلاقی سویه های تجاری و بومی کرده اند. وجود سویه ی گوشتی تجاری آرین همراه با لاین های مختلف پدری و مادری و همچنین سویه ¬های مختلف مرغ بومی در ایران این امکان را فراهم می کند تا بتوان از تلاقی آن ها با یک دیگر، پرنده هایی ایجاد کرد که علاوه بر عملکرد نسبتاً مناسب در سامانه -ی فضای با ، سطح ایمنی مناسبی نیز داشته باشد. در هم اندیشی حاضر، به اهمیت تولید گوشت مرغ از طریق پرورش در فضای آزاد، سطح تولید سویه های کندرشد موجود در مقایسه با سویه های رایج گوشتی تجاری و همچنین به استفاده از توانایی های کشور برای تولید سویه های مناسب پرورش در فضای باز اشاره خواهد شد.
گفتنی است که در ادامه این نشست دکتر وکیل پور، دکتر طالبی، دکتر حاجی قنبر، دکتر احمدی، دکتر مسعودی و دکتر ثابت در رابطه با موضوع جلسه به ارائه سخنرانی پرداختند.


14 مهر 1397 / تعداد نمایش : 1683