متن کامل خبر


 
نشست هم اندیشی در حوزه تحول فرهنگی و اجتماعی دانشگاه برگزار شد

خلاصه خبر: دومین نشست از سلسله نشست های هم اندیشی اساتید در حوزه تحول فرهنگی و اجتماعی دانشگاه با حضور معاون و مسئولین حوزه ی فرهنگی و اجتماعی و اساتید دانشکده های علوم پزشکی و علوم زیستی دانشگاه، شانزدهم دیماه در سالن شورا برگزار شد.

در ابتدای این نشست دكتر محمدجواد ناطق به تجربه موفق نخستین نشست هم اندیشی اشاره کرد و گفت: تجربه اولین جلسه که با حضور اساتید دانشکده های فنی و مهندسی برگزار شد نشان داد که زمان نشست برای مشارکت و اظهار نظر اساتید با سرعت به پایان می رسد، از این رو پس از برگزاری جلسه هم اندیشی با اساتید دانشکده علوم انسانی، سمیناری با حضور تمامی اساتید علاقمند به فعالیت در حوزه فرهنگی برگزار خواهیم کرد تا ضمن بهره مندی از نظرات دوستان، برنامه های معاونت فرهنگی و اجتماعی را ارائه دهیم و فعالیت فرهنگی در سطح اساتید آغاز شود.
معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه در ادامه از ایجاد و راه اندازی سامانه مجلات انجمن های علمی دانشجویی در سایت معاونت خبر داد و افزود: یکی از فعالیت های مهمی که مدت ها در معاونت فرهنگی و اجتماعی پیگیری شد و در نهایت با همکاری دکتر روانشاد به سرانجام رسید، راه اندازی سامانه مجلات انجمن های علمی دانشجویی است که از این پس مجلات از طریق سایت قابل دسترس می باشند. همچنین با مساعدت مرکز اطلاع رسانی امکان و فضای بارگذاری محتوای فرهنگی بیشتری در سایت دانشگاه به معاونت فرهنگی و اجتماعی اختصاص داده شد.
در بخش دیگری از این نشست مدیریت های معاونت فرهنگی به ارائه گزارش کوتاهی از فعالیت های خود پرداختند. آموزش قرآن، بازدید از موزه ها، برگزاری اردوهای تفریحی در داخل و خارج تهران، برگزاری جشن ها و اعیاد ملی و مذهبی، اعزام به حج و عتبات عالیات، نمایش فیلم، برگزاری مسابقه کتاب، برگزاری جشنواره های مناسبت های ملی با موضوعاتی مانند لباس های سنتی و غذا های محلی و بومی، آموزش صنایع و هنرهای دستی از جمله فعالیت های مدیریت امور فرهنگی و اجتماعی دانشگاه بود که بدان اشاره شد.
دکتر شریعتی مدیر امور سیاست گذاری و برنامه ریزی معاونت فرهنگی و اجتماعی دانشگاه نیز ضمن اشاره به 116 انجمن علمی دانشجویی ثبت شده در دانشگاه از مهلت برگزاری انتخابات تا پایان بهمن ماه سال جاری خبر داد و گفت: تا کنون 65 مورد انتخابات انجمن ها را برگزار کرده ایم و انجمن هایی که انتخابات را برگزار نکرده اند تا پایان بهمن ماه وقت دارند تا نسبت به برگزاری آن اقدام کنند.
وی افزود: حضور در جشنواره ملی حرکت یکی دیگر از اقدامات پیگیری شده در معاونت فرهنگی و اجتماعی بود که دانشجویان علوم پزشکی دانشگاه موفق به کسب جوایزی از آن جشنواره شدند. بخش نشریات تخصصی دانشجویی که سامانه آن امروز راه اندازی شد نیز با جدیت و با رقابت خوبی بین مجلات مشغول فعالیت است.
دکتر شریعتی ادامه داد: در کنار فعالیت انجمن های علمی دانشجویی که اغلب با مسائل مربوط به رشته خود در ارتباطند، کانون های فرهنگی فعالیت می کنند که با هنرهای ذوقی مانند عکاسی، ادبیات و یا تأتر برنامه های متفاوتی ارائه می دهند. بحث افکارسنجی های ادواری نیز با هدف تشخیص ذائقه فرهنگی دانشجویان و تمرکز بر آنها انجام می شود.
مدیر امور سیاست گذاری و برنامه ریزی معاونت فرهنگی و اجتماعی دانشگاه به برگزاری کرسی های آزاد اندیشی اشاره کرد و گفت: کرسی های آزاد اندیشی علی رغم تصور عمومی، تنها به مسائل حوزه سیاسی نمی پردازد. این جلسات فضایی را فراهم می کند که اعضا هیأت علمی در خصوص مسائل مختلف در حوزه های گوناگون نظرات موافق و یا مخالف خود را بیان کنند. با توجه به ماهیت رشته های علوم پزشکی و علوم زیستی، این دو دانشکده مسائل زیادی برای طرح در کرسی های آزاد اندیشی دارند.
دکتر شریعتی در پایان ضمن اشاره به طراحی و اجرای 22 بسته موفقیت در قالب طرح تحول راهبردی دانشگاه در معاونت فرهنگی و اجتماعی، فعالیت های فرهنگی را محدود به دانشجویان ندانست و اظهار امیدواری کرد که با برگزاری این جلسات و جلب مشارکت و همفکری اساتید، فعالیت های فرهنگی در سطح دانشگاه توسعه یابد.
در بخش دیگری از این جلسه دکتر موحدین عضو هیأت علمی دانشکده علوم پزشکی و مشاور رئیس دانشگاه در امور بانوان و خانواده بحث تفاوت ساختارهای دو وزارت خانه علوم و بهداشت پیرامون فعالیت انجمن های علمی و کمیته های تحقیقاتی دانشجویی را مطرح کرد و گفت: نحوه فعالیت انجمن های علمی دانشجویی در دانشگاه های تابع وزارت علوم مشخص و متفاوت با وزارت بهداشت است. در دانشگاه های علوم پزشکی تابع وزارت بهداشت، دانشجویان فعالیت های علمی در رشته خود را در قالب کمیته های تحقیقاتی دانشجویی که توسط معاونت پژوهشی حمایت می شود، انجام می دهند. دانشکده علوم پزشکی دانشگاه تربیت مدرس زیر مجموعه وزارت علوم، تنها دانشکده علوم پزشکی مبتلا و درگیر این مسئله است و در حالی که دانشجویان فعال در انجمن های علمی دانشجویی، کارعلمی و تحقیقاتی می کنند اما آنگونه که کمیته های تحقیقاتی دانشجویی مورد حمایت قرار می گیرند، به مطالباتشان رسیدگی نمی شود.
این نشست با بیان نقطه نظرات و دیدگاه های فرهنگی اجتماعی اساتید و اشاره به برخی مشکلات موجود دانشجویان ادامه یافت.


17 دی 1396 / تعداد نمایش : 1482