متن کامل خبر


 
برندگان دومین دوره جایزه مصطفی (ص) در دانشگاه تربیت مدرس سخنرانی کردند

خلاصه خبر: مراسم سخنرانی برندگان دومین دوره جایزه مصطفی (ص) در حوزه ICT با حضور معاونین و مدیران وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، مسئولین شرکت همراه اول و دکتر احمدی رئیس دانشگاه تربیت مدرس یازدهم آذرماه در سالن اجتماعات شهید چمران برگزار شد.

مراسم سخنرانی برندگان دومین دوره جایزه مصطفی (ص) در حوزه ICT با حضور معاونین و مدیران وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، مسئولین شرکت همراه اول و دکتر احمدی رئیس دانشگاه تربیت مدرس یازدهم آذرماه در سالن اجتماعات شهید چمران برگزار شد.
در ابتدای این مراسم دکتر احمدی ضمن تبریک میلاد پیامبر اکرم (ص) به معرفی مختصری از دانشگاه پرداخت و گفت: امروز افتخار میزبانی دو دانشمند بزرگ جهان اسلام، مدیران وزرات ارتباطات و مسئولین شرکت همراه اول نصیب دانشگاه تربیت مدرس شد. امیدواریم که این دانشمندان مطرح جهانی الهام بخش جوانان و دانشجویان دانشگاه های کشور باشند.
وی افزود: در حال حاضر کشورمان به لحاظ رشد علمی شرایط استثنایی را طی می کند و از بعد انتشارات علمی، ایران از بالاترین سطح رشد در جهان برخوردار است. هر سال شاهد رشد حدود 20 تا 25 درصدی انتشارات معتبر علمی هستیم. اما در زمینه توسعه فناوری و رشد کسب و کار فناورانه و دانش بنیان، مسیر طولانی در پیش داریم و نیازمند کسب تجربیات جهانی و بهره مندی از ابتکارات نوین هستیم.
دکتر احمدی در پایان گفت: حضور برندگان جایزه مصطفی در دانشگاه تربیت مدرس، فرصت مغتنمی برای دانشگاهیان است. امیدوارم دانشجویان جوان با تلاش، کوشش و پشتکار، کار گروهی، آگاهی جمعی و ایمان به خداوند متعال با سرلوحه قرار دادن دانشمندان برتر اسلامی، جبهه های بزرگ علمی و افق های روشن تری را فراروی بشریت باز کنند.
در ادامه دکتر دوایی معاون فناوری و نوآوری وزیر ارتباطات، از برگزاری جایزه مصطفی (ص) به عنوان فرصتی برای بازاندیشی حوزه پژوهش و فناوری در صنعت ICT و شرکت های دانش بنیان نام برد و گفت: پژوهش موفق به پژوهشی گفته می شود که از اثربخشی آکادمیک، اثربخشی تجاری و اقتصادی و در نهایت اثربخشی اجتماعی و انسانی برخوردار باشد. هر وقت این زنجیره از ابتدا تا انتها پیش رفت می توان گفت که یک پژوهش اثربخشی مطلوب را داشته است.
وی افزود: این دو دانشمند برنده جایزه مصطفی (ص)، نمونه های برجسته ای از محققینی هستند که یک پژوهش اصیل دانشگاهی را تا انتها پیش برده و با نوآوری در تئوری ها، توانسته اند در سرویس های ICT اثربخشی داشته باشند.
معاون فناوری و نوآوری وزیر ارتباطات تصریح کرد: چرخه اثربخشی در حوزه صنعت ICT بسیار طولانی تر است. در این حوزه تیم های مهندسی که در بازار فعالیت می کنند در موارد چالشی، پاسخ های خود را از تیم های پژوهشی اصیل دانشگاهی می گیرند. در حوزه ICT از گذشته یک جریان پژوهشی ماندگار و اصیل به حرکت درآمده که مشکلات صنعت این حوزه را بنا بر نیاز رفع و حل می کند اما همواره به تیم های پژوهشی دانشگاهی نیازمندیم.

 

برندگان دومین دوره جایزه مصطفی

در بخش دیگری از این مراسم دکتر نیکوفر قائم مقام مدیر عامل شرکت همراه اول به توسعه همکاری های علمی- پژوهشی به عنوان یکی از اهداف راهبردی این شرکت اشاره کرد و گفت: توسعه همکاری های دانشگاهی در حوزه ICT مورد توجه همراه اول است و در این راستا اقدام به تقویت فعالیت های علمی خود با دانشکده برق و کامپیوتر دانشگاه تربیت مدرس کرده ایم.
وی خاطر نشان کرد: برای پیشرفت و رسیدن به اهداف عالی، بی شک نیازمند همکاری با مراکز علمی بین المللی و دانشمندان این مراکز نیز خواهیم بود و همراهی و حضور در برگزاری جایزه مصطفی (ص) فرصت ارزنده ای برای استفاده از ظرفیت عظیم دانشمندان اسلامی فراهم کرده است.
این مراسم با سخنرانی پروفسور محمدامین شکرالهی استاد تمام دانشگاه پلی تکنیک فدرال سوئیس و مخترع کد رپتور (پیشرفته ترین کد تصحیح خطای پیشرو FEC برای شبکه های دیتا در جهان) و پروفسور سامی ارول گلنبی استاد دانشگاه سلطنتی لندن و مخترع شبکه های G (شبکه صف بندی تعمیم یافته یا شبکه گلنبی) پایان یافت.
گفتنی است اثر پروفسور شکرالهی در زمینه کدهای Raptor به خاطر تأثیر ماندگاری که بر بشریت دارد به عنوان اثر برگزیده جایزه مصطفی (ص) انتخاب شد.
 

 

برندگان دومین دوره جایزه مصطفی


11 آذر 1396 / تعداد نمایش : 2420