متن کامل خبر


 
موافقت اعضای شورای پژوهشی دانشگاه با تأسیس دو مرکز پژوهشی

خلاصه خبر: در جلسه شورای پژوهشی دانشگاه که روز شنبه یکم خرداد ماه با حضور معاون، مدیران و مسئولین پژوهشی دانشگاه برگزار شد، با تأسیس مرکز پژوهشی علوم و فناوری بین رشته ای و مرکز پژوهشی مکانیک ضربه و مواد نوین موافقت به عمل آمد.

در جلسه شورای پژوهشی دانشگاه که روز شنبه یکم خرداد ماه با حضور معاون، مدیران و مسئولین پژوهشی دانشگاه برگزار شد، با تأسیس مرکز پژوهشی علوم و فناوری بین رشته ای و مرکز پژوهشی مکانیک ضربه و مواد نوین موافقت به عمل آمد.
در ابتدای این جلسه دکتر روانشاد مدیر مرکز رایانه و اطلاع رسانی دانشگاه ضمن ارائه گزارش از مرکز محاسبات پیشرفته (HPC) در خصوص روش های ارائه خدمات محاسباتی سریع در جهان گفت: در حال حاضر در برخی موارد خدمات محاسباتی سریع در جهان توسط سوپر کامپیوترها انجام می شود. روش دیگر برای ارائه خدمات محاسباتی سریع که مشابه سوپر کامپیوتر با ظرفیت پایین تر است، به صورت نرم افزاری پردازش موازی می باشد که به علت نیاز به برنامه نویسی پیچیده بطور گسترده مورد استفاده قرار نمی گیرد. روش دیگر Grid Computing می باشد که با استفاده از شبکه های اینترنتی WAN محاسبات پیچیده انجام می شود. روش چهارم استفاده از ماشین مجازی است که این روش در حال بهره برداری در دانشگاه می باشد. در این روش قابلیت اطمینان و پایداری سخت افزاری بصورت قابل ملاحظه ای افزایش می یابد.
دکتر روانشاد افزود: روش پنجم محاسبات ابری یا Cloud Based Computing است. در این روش سامانه های نرم افزاری از طریق شبکه قابل بهره برداری می باشد. یکی از ویژگی های ساختار ابری قابلیت نصب هر نرم افزار و Operating System است. دانشگاه تربیت مدرس اولین دانشگاه کشور می باشد که در حوزه محاسبات ابری وارد شده و در حال حاضر خدمات Clustering یا HPCC در محیط ابری در دانشگاه راه اندازی گردیده است.
در ادامه مدیر مرکز رایانه و اطلاع رسانی دانشگاه در پاسخ به سوالات اعضاء شورا پیرامون آموزش نحوه استفاده و تأمین هزینه استفاده از این خدمات همچنین امنیت اطلاعات محاسبات ابری گفت: آموزش افراد در برنامه سالجاری مرکز رایانه قرار گرفته است و هزینه خدمات ارائه شده در دانشگاه تربیت مدرس از دیگر دانشگاه ها پایین تر است. از آنجائیکه ارتباطات بین سرورها در محاسبات ابری رمز شده است و دو لایه Fire Wall در سامانه رایانه دانشگاه وجود دارد و با توجه به استفاده از توکن یکبار مصرف، محاسبات ابری از امنیت مناسبی برخوردار می باشد.
در بخش دیگری از جلسه شورای پژوهشی دانشگاه، جزئیات سامانه ارائه خدمات آزمایشگاه مجازی که اخیرا در دانشگاه نصب شده است توسط دکتر سید سعید حسینی بیان شد. هدف از پیاده سازی این سامانه، ارائه خدمات آزمایشگاهی به صورت مجازی می باشد که از طریق mls.modares.ac.ir قابل دسترسی است.


10 خرداد 1395 / تعداد نمایش : 3088